Hubei Yongchuang Intelligent Parking Equipment Co., LTD

Echipa OMS pentru depistarea originii virusului soseşte în Wuhan

Timp de eliberare: 2021-01-15 11:43:14  Recunoscute: 4

O echipă de experți internațională de la Organizația Mondială a Sănătății a sosit în Wuhan, provincia Hubei, joi pentru a lucra cu omologii săi chinezi la depistarea originii și cercetarea științifică a romanului Coronavirus.


Echipa a aterizat la Aeroportul Internațional Wuhan Tianhe joi dimineață, whor&_; au primit probe de tampon gât și teste de anticorpi ser pentru coronavirus înainte de a intra într-o carantină de 14-zi, potrivit Chinei Global Television Network.


Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Zhao Lijian, a declarat joi, la o şedinţă de informare regulat la Beijing, că, în timpul carantinei lor, experţii OMS vor face schimburi prin intermediul legăturii video cu savanţii chinezi şi cu experţii medicali.


Toți membrii echipei au avut mai multe teste pentru COVID-19 în țările lor de origine înainte de a călători.


OMS a confirmat sosirea echipei internaționale de cercetători din Wuhan într-un post pe social media, care a afirmat, de asemenea, că alți doi oameni de știință sunt încă în Singapore pentru a fi retestat după ce au testat pozitiv pentru anticorpi asociați cu COVID-19.


Înainte de vizită, echipele de experți OMS în ceea ce privește depistarea originii noului coronavirus au vizitat China de două ori, în februarie și iulie, la invitația Chinei& 35;39.Cele două părţi au continuat să facă schimb de informaţii cu privire la ultimul progres în depistarea originii şi au lucrat împreună pentru a elabora un plan de cooperare cu China în cadrul unui plan mai larg de cooperare global ă pentru depistarea originii virusului.


Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat la o informare în presă anterioară că este încântat că echipa, cu membri din ţări, inclusiv Statele Unite, Rusia şi Japonia, va călători în China pentru cercetare ştiinţifică comună privind depistarea originii cu omologii săi chinezi.


" Dovezile științifice vor conduce ipotezele, care vor constitui apoi baza pentru studii ulterioare pe termen lung; " El a spus. " Acest lucru este important nu doar pentru COVID-19, ci şi pentru viitorul securităţii medicale globale şi pentru gestionarea ameninţărilor emergente ale bolilor cu potenţial pandemic. "


Va fi o sarcină foarte dificilă găsirea originii noului coronavirus şi nu s-au făcut progrese semnificative în ultimul an, au afirmat unii experţi.


Deși unele dintre cele mai timpurii cazuri COVID-19 au fost raportate la Huaan Seafood Market în Wuhan în decembrie 2019, nu s-au găsit dovezi care să lege piața de originea coronavirului, în ciuda eforturilor depuse de cercetători chinezi pentru a găsi un răspuns, Gao Fu, directorul Centrului chinez pentru Controlul Bolilor și Prevenire,A spus într-un interviu mai devreme.


Ultimele cercetări şi descoperiri despre primele cazuri de virus din alte ţări au arătat posibilitatea ca virusul să fi existat în natură cu mult timp înainte ca primele cazuri de COVID-19 să fie raportate, a afirmat el.

Anterior: Banca Mondială pentru a investi ...

Următor →: Polarizarea politică, respingere...

Anchetă